Deel met een vriend

Leuk dat u een pagina onze website wilt doorsturen naar een vriend of bekende. Onderstaande pagina zal in zijn of of haar mailbox verschijnen.

×
 

Aansprakelijkheid slecht steigerwerk

Werkgever is meestal aansprakelijk

Elk jaar raken 160.000 mensen gewond op hun werk. De werkgever is meestal aansprakelijk, ook bij eigen schuld of onoplettendheid. Joosten Advocaten streeft voor u naar een maximale vergoeding. Wij regelen de zaak rechtstreeks met de verzekeraar. Neem contact met ons op voor advies.

Aansprakelijkheid slecht steigerwerk

Het blijkt dat veel bedrijven werken met niet goedgekeurd of slecht functionerende hulpmiddelen, zoals slecht steigerwerk. Veel ongevallen gebeuren daarnaast door routine. De werkgever is al snel aansprakelijk als er dan iets mis gaat. Tachtig procent van de ongevallen gebeuren door menselijk fouten. Ook als het ongeval is veroorzaakt door een collega is diens werkgever meestal aansprakelijk.

Ongevallen in de bouw / voorkomen valgevaar

Op een bouwplaats gelden extra veiligheidsregels, zoals persoonlijke beschermingsmiddelen en het voorkomen van valgevaar zoals het beveiligen van steiger, dakrand of ladder. Omdat vaak onduidelijk is welke partij deze normen moet naleven is de hoofdaannemer verantwoordelijk.

Neem contact met ons op over uw letselschade

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van aansprakelijkheid bij slecht steigerwerk? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Print deze pagina Mail deze pagina