Second opinion na beenletsel door kraanongeval

Door schuld van een roekeloze collega loopt een 34 jarige bouwvakker ernstig letsel op aan zijn been. Na een aantal maanden ontstaat er zogeheten dystrofie. De verzekeraar erkent de aansprakelijkheid omdat de werkgever verantwoordelijk is voor het onvoorzichtige gedrag van de collega.

De vader van drie kinderen raakt arbeidsongeschikt en krijgt psychische problemen. Het hele gezin heeft er onder te leiden. Het schaderegelingbureau van de verzekeraar zet de man onder druk en wil hem afkopen voor een schadevergoeding van circa 125.000,- euro. Volgens de tegenpartij kan hij nog wel een baan vinden. Het UWV dacht er namelijk ook zo over. In het schadebedrag zit een budget voor omscholing en reïntegratie.

De communicatie tussen de man en zijn toenmalige advocaat is niet al te best. De man voelt zich niet begrepen. Het oude werk in de bouw kan hij niet meer doen. Hij vraagt zich af of het aangeboden bedrag wel redelijk is. Zijn advocaat heeft nooit goed uitgelegd waar hij precies recht op heeft. De man heeft het gevoel dat zijn advocaat van de zaak af wil.

Na een second opinion stonden wij de man verder bij. De wederpartij werd bewogen om mee te werken aan een onderzoek door een gezamenlijke (onafhankelijke) arbeidsdeskundige. Deze moest onderzoek doen naar de gemiste carrièrekansen. We zorgden er voor dat de werkgever gunstige informatie gaf.

Hierdoor was er zo veel verschil in inkomen dat volgens de actuariële berekening de totale schade uitkwam op bijna 500.000 euro. De verzekeraar kon hier niet onderuit.

Contact

Ons team staat bij iedere hulpvraag voor u klaar

Heeft u een vraag of wilt u een probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Contact
Frans Joosten oprichter en Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht bij Joosten Advocaten