Ontslag. Wat nu?

U bent ontslagen of er dreigt een ontslag. U kunt zich tegen het ontslag verzetten, of er juist mee instemmen. Wat kunt u nu het beste doen?

Neem een arbeidsrechtadvocaat in de arm die vierkant achter u staat en die voor u het beste resultaat boekt. Een arbeidsrechtadvocaat van Joosten Advocaten dus! Neem contact met ons op voor advies over ontslag.

Onze arbeidsrechtsadvocaten hebben ruime ervaring in:

  1. Ontslagen op staande voet
  2. Ontslagvergunning aangevraagd bij het UWV
  3. Ontbindingsprocedure bij de kantonrechter
  4. Arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigd

Wordt u ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen? In de onderstaande video legt gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat Pierre van Geffen uit waar u rekening mee moet houden.

1. Ontslagen op staande voet

Ontslagen op staande voet? Snelle actie is geboden. Binnen twee maanden kan de rechter het ontslag nog vernietigen.

De gevolgen van een ontslag op staande voet voor een werknemer zijn groot: niet alleen stopt uw salaris direct; u kunt waarschijnlijk ook geen aanspraak maken op een werkloosheidsuitkering.

Uw werkgever kan dan ook niet zomaar een ontslag op staande voet geven, daarvoor gelden strenge eisen.

Accepteer een ontslag op staande voet dus nooit zomaar: schakel een arbeidsrechtadvocaat in om u te verweren.

2. Ontslagvergunning aangevraagd bij het UWV

Uw werkgever kan een ontslagvergunning aanvragen wanneer er sprake is van ‘bedrijfseconomische redenen’, bijvoorbeeld bij een reorganisatie.

Daarbij zal uw werkgever uit moeten leggen waarom uw arbeidsplaats komt te vervallen. Ook zal de werkgever moeten laten zien dat er geen andere functie voor u voorhanden is.

De ervaring leert dat werkgevers de aanvraag van een ontslagvergunning vaak niet goed voorbereiden. Dit vergroot uw kans op succes als u een advocaat inschakelt.

3. Ontbindingsprocedure bij de kantonrechter

De werkgever kan ook naar de kantonrechter stappen om de arbeidsovereenkomst door de rechter te laten ontbinden. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van disfunctioneren, of wanneer de arbeidsrelatie is verstoord.

Verzoekt de werkgever de kantonrechter om ontbinding van uw arbeidsovereenkomst, dan kunt u zich daartegen verweren.

Een goed gemotiveerd verweer heeft de meeste kans van slagen, zowel voor verzet tegen ontslag als voor de maximale vergoeding.

Bent u ontslagen wegens disfunctioneren? Er gelden strenge eisen. In de video hieronder legt arbeidsrechtadvocaat Pierre van Geffen uit waar u rekening mee moet houden.

4. Arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigd

Uw werkgever kan ook proberen om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Daarvoor heeft hij uw handtekening nodig.

Soms is het voor u aantrekkelijker om de handtekening te zetten, dan een procedure af te wachten. Dat hangt ervan af welke voorwaarden de werkgever aanbiedt. Daarover wordt doorgaans onderhandeld.

Over het algemeen is het niet slim om direct een handtekening te zetten, omdat u dan geen maximaal resultaat behaalt. Wij gaan voor maximaal resultaat in de onderhandelingen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Heeft u juridische ondersteuning nodig op het gebied van arbeidsrecht in Utrecht? Lees dan onze pagina over arbeidsrechtadvocaat in Utrecht om te ontdekken hoe wij u kunnen bijstaan. Als u geïnteresseerd bent in juridische ondersteuning in Amsterdam, kunt u onze pagina over arbeidsrechtadvocaat in Amsterdam bekijken.

Wilt u direct en vrijblijvend contact met een in ontslagrecht gespecialiseerde advocaat? Vul het contactformulier in of bel gratis 0800 55 444 56.

Neem contact op

Laat uw arbeidsrechtelijke zorgen aan ons over. Neem nu contact op met Joosten Advocaten. We zijn er om u te helpen.

Daarnaast hebben we gekwalificeerde arbeidsrechtadvocaten:

Bel 0800 55 444 56 of laat hieronder uw gegevens achter.