Dodelijk ongeval op het werk, werkgever moet boete betalen

Een 57 jarige werknemer van een papierverwerker uit Breda werd 2 jaar geleden aangereden door een heftruck op zijn werk. Hij raakte bekneld tussen pakken papier en overleed.

De rechter heeft de werkgever hiervoor  een boete van € 15.000,- opgelegd. De werkgever had volgens de rechter te weinig gedaan om een aanrijding te voorkomen. Het was namelijk niet duidelijk waar het personeel van het bedrijf op het werk veilig kon lopen. Op het terrein had ook al eerder een dodelijk ongeluk plaatsgevonden.

Onveilige werkplekken leiden vaak tot ongelukken met letsel en soms zelfs met de dood als gevolg. Vaak zijn er bij ongelukken op het werk heftrucks betrokken. In onze praktijk behandelen wij veel letselschadezaken die op het werk plaatsvinden. Zie bijvoorbeeld deze zaak waar ook een heftruck bij betrokken was of deze zaak waar gebruik van een verkeerde machine leidde tot letsel.

Heeft u op uw werk ook (blijvend) letsel opgelopen en wilt u weten of uw werkgever hiervoor aansprakelijk gesteld kan worden? Neem dan contact met ons op.

Geschreven door Frans Joosten

Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht, oprichter

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *