Deel met een vriend

Leuk dat u een pagina onze website wilt doorsturen naar een vriend of bekende. Onderstaande pagina zal in zijn of of haar mailbox verschijnen.

×

Arbeidsongeval

Werkgever is meestal aansprakelijk

Elk jaar raken 160.000 mensen gewond op hun werk door een arbeidsongeval. De werkgever is meestal aansprakelijk, ook bij eigen schuld of onoplettendheid. Joosten Advocaten streeft voor u naar maximale vergoeding. Wij regelen de zaak rechtstreeks met de verzekeraar .

Onveilige machines of gereedschappen

Het blijkt dat veel bedrijven werken met niet goedgekeurd of slecht functionerende hulpmiddelen. De werkgever is al snel aansprakelijk als er dan iets mis gaat.

Routine

Veel ongevallen gebeuren door routine. Juist hiermee moet de werkgever extra rekening houden, zodat hij snel aansprakelijk is, ondanks de ‘eigen schuld’ van de werknemer.

Ongevallen in de bouw / voorkomen valgevaar

Op een bouwplaats gelden extra veiligheidsregels. Te denken valt aan persoonlijke beschermingsmiddelen en het voorkomen van valgevaar zoals het beveiligen van steiger, dakrand of ladder. Omdat vaak onduidelijk is welke partij deze normen moet naleven is de hoofdaannemer verantwoordelijk.

Fouten van collega’s

Tachtig procent van de ongevallen gebeuren door menselijk fouten. Ook als het ongeval is veroorzaakt door een collega is diens werkgever meestal aansprakelijk.

Verkeersongeval / heftruck / shove

Voor een auto- of fietsongeluk tijdens het werk is de werkgever aansprakelijk, vaak ook bij onoplettendheid. Omdat ongevallen met heftrucks en shovels vaak voorkomen (vierduizend keer per jaar) dient de werkgever een aparte verzekering af te sluiten die de schade kan dekken.

Bedrijfsuitjes

Vaak lopen werknemers letsel op tijdens bedrijfsuitjes. Te denken valt aan teambuildingsdagen en sportieve activiteiten. Omdat een werknemer zich hier eigenlijk niet aan kan onttrekken moet de werkgever de schade vergoeden.

Neem contact met ons op

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Print deze pagina Mail deze pagina