Deel met een vriend

Leuk dat u een pagina onze website wilt doorsturen naar een vriend of bekende. Onderstaande pagina zal in zijn of of haar mailbox verschijnen.

×

Beroepsziekte

Werkgever is vaak aansprakelijk

Elk jaar lopen vele tienduizenden mensen een beroepsziekte op door hun werk. Meestal laten de arbeidsomstandigheden te wensen over. In veel gevallen is de werkgever aansprakelijk.

Gehoorverlies

Jaarlijks krijgen vele werknemers een gehooraandoening zoals lawaaidoofheid en andere gehoorklachten zoals tinnitus. In 99% van de gemelde gevallen komt dit door het werk. De werkgever is aansprakelijk als de klachten voorkomen hadden kunnen worden, bijvoorbeeld door beschermingsmiddelen te geven.

Overbelasting / allergiën

Werkgerelateerde klachten kunnen in de loop der jaren toenemen of zich pas na lange tijd openbaren. Een voorbeeld is langdurige (fysieke) overbelasting, zoals te zwaar tillen. Het kan ook gaan om gevaarlijke stoffen, zoals asbest, verf of blootstelling aan kwartsstof e.d. met bijvoorbeeld allergie als gevolg.

RSI/CANS

Door lange tijd achter elkaar dezelfde houding of beweging kunnen klachten en stoornissen ontstaan. Als uw werkgever uw werkplek onvoldoende heeft aangepast of u onvoldoende heeft voorgelicht en daardoor ontstaan klachten, dan is hij daarvoor al snel aansprakelijk.

Rugklachten

Door langdurig of verkeerd of te zwaar tillen ontstaan vaak rugklachten. De werkgever kan verantwoordelijk zijn voor de schade die dan ontstaat.

Verband tussen werkplek en klachten

Als de klachten afnemen nadat u bent gestopt met het werk, is het werk bijna altijd de oorzaak van de klachten. Joosten Advocaten helpt u het verband tussen de werkplek en uw klachten aan te tonen. We zorgen dat u de maximale schadevergoeding krijgt.

Neem contact met ons op

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Contact »

Print deze pagina Mail deze pagina