Deel met een vriend

Leuk dat u een pagina onze website wilt doorsturen naar een vriend of bekende. Onderstaande pagina zal in zijn of of haar mailbox verschijnen.

×

Opstallen, wegbeheerder en privésfeer

Ongeval door gebouwen en wegen

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar kan grote gevolgen hebben. Lichamelijk, emotioneel maar ook financieel. Als u bijvoorbeeld op de openbare weg bent gevallen of in een gebouw letsel oploopt heeft u vaak recht op schadevergoeding.

Onveilige wegen en gebouwen

Vaak komen mensen ten val op de openbare weg. Bijvoorbeeld door een losliggende stoeptegel of onveilig aangelegde verkeerszuilen of drempels. Ook in gebouwen zijn er vaak onveilige situaties zoals een gladde vloer in een supermarkt. De schade kan dan worden verhaal op de gemeente / wegbeheerder of de eigenaar van het gebouw, die zijn hiervoor verzekerd.

Letsel in privé sfeer / onvoorzichtig gedrag

De meeste ongevallen gebeuren in privé-sfeer, vaak door toedoen van iemand anders. Mensen zijn tegenover elkaar veel sneller aansprakelijk dan je zou denken, zeker als zij verzekerd zijn. Bij het sjouwen van een kast laat uw buurman de kast bijvoorbeeld op uw voet vallen. De schade kan dan worden verhaald op zijn verzekeraar en wordt buiten de buurman om afgehandeld. Voor familieleden onderling gelden er geen uitzonderingen. zelfs binnen gezinsverband kan schadevergoeding worden geclaimd, ook bij medebezitters.

Onveilige producten

Regelmatig staat er in de krant dat een gevaarlijk product uit de handel wordt genomen. Denk bijvoorbeeld aan een accu die ontploft, maar ook aan medicijnen met schadelijke bijwerkingen waarvoor niet is gewaarschuwd. Het is wettelijk geregeld dat de producent die het gebrekkige product in het verkeer heeft gebracht aansprakelijk is.

Wegwijs in de regels

Joosten Advocaten weet wegwijs in de vele regels. We kijken op wie de schade verhaald kan worden en of u beroep kunt doen op schadefondsen. We helpen u de maximale schadevergoeding te krijgen.

Neem contact met ons op

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Print deze pagina Mail deze pagina