Deel met een vriend

Leuk dat u een pagina onze website wilt doorsturen naar een vriend of bekende. Onderstaande pagina zal in zijn of of haar mailbox verschijnen.

×

Smartengeld

Recht op smartengeld na letselschade

Als u letselschade hebt opgelopen door bijvoorbeeld een ongeval, ziekte door uw werk of een medische fout, dan hebt u vaak recht op schadevergoeding inclusief smartengeld. Joosten Advocaten geeft bij letselschade advies, zodat u een maximaal bedrag aan smartengeld ontvangt. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Wat is smartengeld precies?

U kunt smartengeld zien als een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat u hebt moeten doorstaan. Smartengeld is een onderdeel van de gehele letselschadevergoeding. Vaak duurt de afwikkeling van uw schade lang. De aansprakelijke verzekeraar kan u om die reden voorschotten verstrekken van uw smartengeld, inclusief rente. Het is zelfs wettelijk bepaald dat u hier recht op hebt vanaf de datum van het ongeval.

Wie vergoedt de advocaatkosten?

De wet zegt dat de aansprakelijke partij de advocaatkosten moet vergoeden. Staat de aansprakelijkheid niet vast, dan kunnen de kosten vaak worden gefinancierd. In dat geval vragen wij gefinancierde rechtshulp voor u aan. We willen niet dat u naderhand voor verrassingen komt te staan. Daarom geven we u van tevoren helderheid over de kosten en mogelijkheden. In een persoonlijk gesprek én op papier.

Neem contact met ons op over uw smartengeld

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van smartengeld? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Print deze pagina Mail deze pagina