Mogelijk risico op borstkanker door Franse borstimplantaten

In Frankrijk moeten duizenden vrouwen hun borstimplantaten van het Franse merk PIP / M-implants laten weghalen. Dat adviseren de Franse medische autoriteiten omdat er een mogelijk verband bestaat tussen het implantaat en het ontstaan van borstkanker.

Ook in Nederland hebben verschillende vrouwen dit type borstimplantaten. Het advies van de NVCP (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) aan deze vrouwen is om zich te melden bij hun arts.

De PIP implantaten zijn al eens eerder in het nieuws geweest omdat ze snel scheurden of lekten. Oorzaak hiervan is het gebruik van verkeerde siliconen. Het Franse bedrijf Poly Implant Prothese (PIP) is inmiddels failliet.

In Engeland zijn ongeveer 250 vrouwen naar de rechter gestapt om verhaal te halen bij de klinieken die de PIP borstimplantaten hebben gebruikt.

Zijn deze implantaten bij u gebruikt en heeft u klachten neem dan contact met ons op.

Geschreven door Frans Joosten

Advocaat letselschade, verzekeringsrecht en arbeidsrecht, oprichter

1 reactie

  1. heb 11 jaar geleden in belgie borstinplantaten laten zetten, wil ze er nu ook uit omdat ik zeker weten weet dat ze afkomstig uit frankrijk waren maar weet niet van welke fabriek. heb de laatste jaren veel lichamelijke klachten en moet vrijdag naar plastic chirugie stel als ze eruit worden gehaald en ze zijn niet van die fabriek zijn de kosten dan voor mij.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *