Deel met een vriend

Leuk dat u een pagina onze website wilt doorsturen naar een vriend of bekende. Onderstaande pagina zal in zijn of of haar mailbox verschijnen.

×
 

Ontslag op staande voet

Wat te doen bij ontslag op staande voet?

Hebt u ontslag op staande voet gekregen? Dit is de meest vergaande sanctie die een werkgever kan geven als een werknemer zich heeft misdragen. Uw werkgever mag u alleen op staande voet ontslaan als er een dringende reden is voor dat ontslag. Wilt u het ontslag aanvechten? Joosten Advocaten helpt u graag verder. Want als u een advocaat nodig hebt, dan wilt u de allerbeste die een maximaal resultaat voor u realiseert! Neem contact op met een van onze specialisten in ontslagrecht

Wanneer ontslag op staande voet?

Door daden, eigenschappen of gedragingen waardoor van de werkgever niet langer kan worden gevergd de arbeidsovereenkomst te laten voortduren, kunt u ontslag op staande voet krijgen. In de wet worden voorbeelden genoemd als diefstal, fraude, bedreiging of dronkenschap. De werkgever mag niet te lang wachten met het geven van ontslag op staande voet nadat hij op de hoogte is van deze dringende reden. Een ontslag op staande voet is alleen rechtmatig als de werknemer zich ernstig misdragen heeft.

Als u het er niet mee eens bent, moet u snel handelen, want een ontslag op staande voet heeft verregaande gevolgen. U hebt geen recht op loon meer, maar ook zal een WW-uitkering vrijwel zeker geweigerd worden. U komt dus zonder inkomen te zitten.

Hoe wij u helpen bij ontslag op staande voet:

Als werknemer dient u zich zo snel mogelijk te beroepen op de vernietigbaarheid van het ontslag op staande voet, als u het daar niet meer eens bent. Het is belangrijk om dat schriftelijk te doen per aangetekende brief, waarbij u de werkgever laat weten dat u beschikbaar bent om te komen werken als u dat gevraagd wordt.

Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het verweer tegen het ontslag wordt. Het is daarom noodzakelijk dat u direct advies bij ons inwint en actie onderneemt. Wij starten dan een procedure voor een kort geding om uw loonbetaling te vorderen. De werkgever moet dan bewijzen dat er een dringende reden is en de voorzieningenrechter oordeelt daarover op zeer korte termijn.

Bodemprocedure

De voorzieningenrechter geeft alleen een voorlopig oordeel. De zaak is daarmee niet altijd gedaan. Als uw werkgever blijft weigeren is het noodzakelijk een bodemprocedure te starten waarin het ontslag volledig getoetst wordt. In een bodemprocedure zal de werkgever moeten bewijzen dat er sprake is van een dringende reden. Als er onduidelijkheid bestaat over de feiten waarop het ontslag is gebaseerd, dan kunnen in een bodemprocedure bijvoorbeeld getuigen worden gehoord of onafhankelijke deskundigen worden ingeschakeld. Vindt de rechter het bewijs niet voldoende, dan wijst die u de loonvordering toe.

Neem contact met ons op

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen bij ontslag op staande voet? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Print deze pagina Mail deze pagina