Deel met een vriend

Leuk dat u een pagina onze website wilt doorsturen naar een vriend of bekende. Onderstaande pagina zal in zijn of of haar mailbox verschijnen.

×
 

Ontslagprocedure

Wij helpen u bij dreigend ontslag

Loopt er een ontslagprocedure tegen u? Joosten Advocaten helpt u graag verder. Wij zijn gespecialiseerd in dreigend ontslag. En als u een advocaat nodig heeft, dan wilt u de allerbeste! Kies voor een topadvocaat van Joosten Advocaten die een maximaal resultaat voor u realiseert! Neem contact op met een van onze specialisten in de ontslagprocedure

Redenen voor een ontslagprocedure

Wanneer uw werkgever uw arbeidsovereenkomst zonder uw instemming wil beëindigen kan hij om toestemming vragen bij het UWV WERKbedrijf. Wanneer de ontslagvergunning verleend wordt mag uw werkgever uw arbeidsovereenkomst met inachtneming van de opzegtermijn opzeggen.

Het UWV WERKbedrijf verleent slechts in bepaalde gevallen een ontslagvergunning. De redenen op grond waarvan de werkgever een ontslagvergunning kan krijgen zijn de volgende:

  • Bedrijfseconomische of bedrijfsorganisatorische redenen;
  • De medewerker is ongeschikt voor de functie;
  • Verwijtbaar handelen van de medewerker, waaronder het weigeren van werk;
  • Verstoorde arbeidsrelatie tussen de werkgever en de medewerker;
  • Ongeschiktheid van de medewerker door ziekte.

U kunt zich verweren tegen de ontslagprocedure

Wanneer uw werkgever een ontslagvergunning aanvraagt ontvangt u hiervan bericht van het UWV. U krijgt dan de gelegenheid verweer te voeren tegen de gronden die de werkgever aanvoert om de ontslagvergunning te verkrijgen. Wij helpen u  ervoor te zorgen dat de ontslagvergunning niet wordt verleend zodat de werkgever de arbeidsovereenkomst niet eenzijdig kan opzeggen. De termijn die het UWV geeft om u te verweren kan niet worden verlengd. Wacht dus niet te lang!

Neem contact met ons op

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van arbeidsrecht? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Print deze pagina Mail deze pagina