Deel met een vriend

Leuk dat u een pagina onze website wilt doorsturen naar een vriend of bekende. Onderstaande pagina zal in zijn of of haar mailbox verschijnen.

×
 

Ontslagvergunning

Ontslagvergunning

Heeft uw werkgever een ontslagvergunning aangevraagd?
Joosten Advocaten helpt u graag verder als uw werkgever voor u een ontslagvergunning heeft aangevraagd. Wij zijn gespecialiseerd in ontslagvergunningen, dus u kiest voor een topadvocaat die een maximaal resultaat voor u realiseert! Neem contact op met een van onze specialisten op het gebied van de ontslagvergunning

Wanneer wordt een ontslagvergunning verleend?

Wanneer uw werkgever uw arbeidsovereenkomst zonder uw instemming wil beëindigen kan hij om toestemming vragen bij het UWV WERKbedrijf. Wanneer deze een ontslagvergunning verleent mag uw werkgever uw arbeidsovereenkomst met inachtneming van de opzegtermijn opzeggen.

De ontslagvergunning wordt slechts in bepaalde gevallen verleend, bijvoorbeeld om de volgende redenen:

  • Bedrijfseconomische of bedrijfsorganisatorische redenen;
  • De medewerker is ongeschikt voor de functie;
  • Verwijtbaar handelen van de medewerker, waaronder het weigeren van werk;
  • Verstoorde arbeidsrelatie tussen de werkgever en de medewerker;
  • Ongeschiktheid van de medewerker door ziekte.

Verweer u tegen de ontslagvergunning

Wanneer uw werkgever een ontslagvergunning aanvraagt ontvangt u hiervan bericht van het UWV. U krijgt dan de gelegenheid verweer te voeren tegen de redenen die uw werkgever aanvoert om de ontslagvergunning te verkrijgen. Wij helpen u  ervoor te zorgen dat de ontslagvergunning niet wordt verleend zodat de werkgever de arbeidsovereenkomst niet eenzijdig kan opzeggen. Wees er wel snel bij, want er is weinig tijd om u te verweren!

Neem contact met ons op over uw ontslagvergunning

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen in het verweer tegen uw ontslagvergunning? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Print deze pagina Mail deze pagina