Kies de beste advocaten in letselschade in Utrecht

Hebt u letselschade opgelopen, bijvoorbeeld door een verkeersongeval of bedrijfsongeval? Een advocaat helpt u om een zo hoog mogelijke schadevergoeding te eisen.

Joosten Advocaten in Utrecht is meester in het claimen van alle mogelijke schadeposten. Wij brengen uw letselschade in kaart en zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op hebt.

Pierre van Geffen
Pierre van Geffen, letselschade advocaat in Utrecht

Wat kost een letselschade advocaat?

In de wet is vastgelegd dat de aansprakelijke partij uw ‘redelijke advocaatkosten’ moet vergoeden. Dat betekent dat de verzekeraar van de tegenpartij uw advocaatkosten betaalt (mits de verzekeraar de aansprakelijkheid heeft erkend).

Het inschakelen van een letselschade advocaat is dus vrijwel altijd kosteloos voor het slachtoffer.

Met het inschakelen van een letselschade advocaat heeft u dus niets te verliezen, maar wel veel te winnen!

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

U hebt mogelijk recht op een schadevergoeding als uw letsel is veroorzaakt door een ander. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een bedrijfsongeval of verkeersongeval. Een advocaat kan u helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Het komt vaak voor dat een tegenpartij onder zijn aansprakelijkheid probeert uit te komen. Uw advocaat kent de wet en weet hoe wordt bepaald of iemand aansprakelijk is. Als de aansprakelijkheid is erkend, dan moet de tegenpartij uw schade vergoeden.

Waar bestaat de schadevergoeding uit?

Er zijn verschillende soorten schadevergoedingen:

  1. Schadevergoeding voor materiële schade. Dit is een vergoeding voor alle schadeposten die door het letsel ontstaan.
  2. Schadevergoeding voor immateriële schade (smartengeld). Dit is een vergoeding voor bijvoorbeeld pijn, verdriet, slapeloze nachten, et cetera.

De totale hoogte van een schadevergoeding verschilt per letselschadezaak. Met het inschakelen van een advocaat zorgt u ervoor dat álle mogelijke schadeposten worden meegenomen in uw dossier. Zo ontvangt u een maximale vergoeding.

Hoe verloopt het contact met een letselschade advocaat?

Een eerste kennismakingsgesprek is bij ons altijd gratis. In dit gesprek bespreken we uw situatie en schatten we de kans in op succes.

Na dit eerste gesprek hebt u altijd één advocaat als aanspreekpunt. Deze behandelt uw zaak van begin tot eind.

Uw letselschade advocaat voert regelmatig gesprekken met de verzekeraar, stelt schaderapporten op en onderhandelt over uw schade. Het is gebruikelijk dat er een schade-expert van de verzekeraar bij u thuis komt om de schade te bespreken en een indruk te krijgen van uw situatie.

Het Gerechtsgebouw in Utrecht

De meeste letselschadezaken worden vervolgens minnelijk, oftewel buiten de rechter om, opgelost.

Lukt het niet om ‘in der minne’ een oplossing te bereiken? In tegenstelling tot een jurist kan een advocaat met uw zaak naar de rechtbank (zoals de Rechtbank Midden-Nederland nabij het Moreelsepark in Utrecht). Zo kunnen we alsnog de schadevergoeding afdwingen waar u recht op hebt.

Ons kantoor in Utrecht

Hoogeland Oorsprongpark Utrecht
Het Hoogeland

Ons kantoor bevindt zich in Het Hoogeland, het markante kantoorgebouw in het Oorsprongpark in Utrecht-Oost, nabij de Biltstraat, de Maliebaan en het Wilhelminapark.

Ons kantoor is goed bereikbaar met het OV: vanaf Utrecht Centraal vertrekken veel bussen die onder andere bij halte Oorsprongpark stoppen. Per auto is ons kantoor uitstekend bereikbaar vanaf de A27 en A28.

Ervaringen

4,0 rating

Na een ongeval buiten mijn schuld om de rechtsbijstandverzekering ingeschakeld. Dit bleek voor mij niet te werken. Vervolgens contact opgenomen met Joosten advocaten.
Wat een verademing om met professionals mijn zaak te kunnen behandelen.
Ondanks de lange tijd die de zaak in beslag heeft genomen, heeft Joosten advocaten mij altijd het gevoel gegeven dat ik er goed uit zou komen.
Dit vertrouwen heeft Joosten advocaten zeker niet beschaamd.
Mijn ervaring met Joosten advocaten, in mijn geval van letselschade, gun ik een ieder.
André W.

André W.

Lees alle ervaringen »

Onze expertise als letselschadeadvocaat wordt ook regelmatig ingeschakeld door landelijke media, zoals RTL en BNR Nieuwsradio. Lees meer op de pagina Joosten Advocaten in de media.

Neem contact met ons op

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van letselschade en schadevergoeding?

Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze advocaten door te bellen naar 030 – 22 32 011. U kunt ook ons contactformulier gebruiken.

Hebt u letselschade opgelopen en wilt u een schadevergoeding eisen? Of wilt u een ander probleem aan ons voorleggen? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier. Wij reageren zo snel mogelijk, ook tijdens avonduren en in het weekend.

Onze letselschadespecialisten

Bel 0800 55 444 56 of laat hieronder uw gegevens achter.

Joosten Advocaten Utrecht
Het Hoogeland
Museumlaan 2
3581 HK Utrecht
Telefoon: 030 20 03 512
E-mail: info@joostenadvocaten.nl
Website: www.joostenadvocaten.nl

Joosten Advocaten B.V. is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder KvK-nummer 34127503.